Δείτε τα νέα των μεγαλύτερων ελληνικών ομάδων

Τετάρτη 31 Μαρτίου 2010

Μόνο Παναθηναϊκό ο Νίνης


Ο Σωτήρης Νίνης δεν σκέφτεται τίποτα άλλο παρά μόνο τον Παναθηναϊκό. Ο νεαρός μέσος του τριφυλλιού παραχώρησε συνέντευξή τονίζοντας ότι το πρωτάθλημα είναι η μεγαλύτερη χαρά για έναν ποδοσφαιριστή και το αφιερώνει στον κόσμο.

Ο ΚΟΡΙΟΣ Η αγάπη που έχει δείξει ο κόσμος στον Νίνη, θα χρειαστεί πολλά χρόνια επιτυχιών να την...ξεπληρώσει ο μικρός. Από φέτος κάνει την αρχή.

Αποσπάσματα της συνέντευξης του στο περιοδικό «Παναθηναϊκό Τριφύλλι»:

Η ομάδα είναι μια ανάσα από το πρωτάθλημα, το πρώτο της καριέρας σου. Πως νιώθεις;

Η κατάκτηση του τίτλου είναι η μεγαλύτερη χαρά για έναν ποδοσφαιριστή. Τέτοιες επιτυχίες φέρνουν την καταξίωση και το όνομα σου γράφεται στην ιστορία του συλλόγου με χρυσά γράμματα. Είμαι πολύ χαρούμενος αφού αυτός είναι ο πρώτος τίτλος της καριέρας μου.

Το φετινό πρωτάθλημα είχε έντονο σασπένς…

Πράγματι. Στην αρχή κυνηγούσαμε, μετά ξεφύγαμε με +8, μειώθηκε η διαφορά στους 2 βαθμούς, πήγαμε πάλι στους 5. Ήταν πολύ συναρπαστικό αφού τρεις ομάδες διεκδίκησαν τον τίτλο. Αυτό, νομίζω, που μας έκανε να ξεχωρίσουμε ήταν το γεγονός ότι είχαμε την πιο σταθερή πορεία, χωρίς μεγάλα σκαμπανεβάσματα. Αλλά το φετινό πρωτάθλημα ήταν συναρπαστικό και για τις ευρωπαϊκές θέσεις και για την αποφυγή του υποβιβασμού.

Αυτό τον τίτλο που θέλεις να τον αφιερώσεις;

Πρώτα απ’ όλους στον κόσμο. Περίμεναν καιρό για να νιώσουν αυτή τη χαρά και τους τη χρωστούσαμε. Ήταν πάντα δίπλα μας και ειδικά φέτος η στήριξή τους ήταν απίστευτη. Μετά, σε όλους εμάς μέσα στην ομάδα. Τους προπονητές, τους συμπαίκτες μου, τη διοίκηση.

Υπάρχει και το Κύπελλο βέβαια σαν στόχος…

Φυσικά. Και δεν το υποτιμάμε καθόλου. Θέλουμε να το κατακτήσουμε αλλά ξέρουμε ότι δεν έχουμε εύκολο έργο. Απομένουν δύο ματς στο θεσμό και πρέπει να δώσουμε το 100% για να το πετύχουμε.

Σε βοήθησε η παρουσία του Νίκου Νιόπλια;

Σίγουρα. Κυρίως στο γεγονός ότι ξέρω τι ζητάει από εμένα, τον καταλαβαίνω, αλλά και στο ότι μου το ξεκαθάρισε από την αρχή. Είμαστε τυχεροί που τον έχουμε στην ομάδα μας. Εκτός από καλός προπονητής είναι και πολύ καλός άνθρωπος. Είναι δίπλα σε όλους μας και μας βοηθάει. Επίσης, αγαπάει πολύ την ομάδα. Ξέρει τι σημαίνει Παναθηναϊκός και έχει μεγάλες απαιτήσεις από το σύλλογο.

Ο Τζιμπρίλ Σισέ, σε πρόσφατη συνέντευξή του σε μηνιαίο περιοδικό, εκφράστηκε με τα καλύτερα λόγια για σένα και τη συνεργασία σας… Πιστεύει πολύ σε σένα.

Είναι μεγάλη τιμή να εκφράζεται κολακευτικά για μένα ένας παίκτης παγκόσμιας κλάσης όπως ο Τζιμπρίλ. Τέτοια σχόλια μου δίνουν ένα έξτρα κίνητρο. Και η αλήθεια είναι πως συνεργαζόμαστε καλά στο γήπεδο, έχουμε καλή χημεία.

Το καλοκαίρι υπάρχει μπροστά σου η πρόκληση του Μουντιάλ. Το σκέφτεσαι;

Αυτή τη στιγμή όχι. Το μυαλό μου είναι αφοσιωμένο στον Παναθηναϊκό. Όταν τελειώσουν οι υποχρεώσεις μου με την ομάδα, θα το σκεφθώ. Σίγουρα είναι μεγάλη τιμή και μόνο η συμμετοχή σε μια τέτοια διοργάνωση. Εκεί που παίζουν οι καλύτεροι, εκεί που είναι μαζεμένη η αφρόκρεμα του παγκοσμίου ποδοσφαίρου.


www.gazzetta.gr

Δράση στην Β' εθνικη

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΒΟΛΟΥ-ΟΦΗ 3-0



Ο Ολυμπιακός Βόλου επιβλήθηκε με 3-0 επί του ΟΦΗ και βρίσκεται πλέον και με τα δύο πόδια στην Σούπερ Λιγκ , ενώ πολύτιμο βαθμό πήρε ο Εθνικός στην Ρόδο όπου αναδείχτηκε ισόπαλος 1-1 με τα «ελάφια».

Το σύνθημα των οπαδών του Ολυμπιακού Βόλου «20 χρονάκια ήταν αρκετά Α΄Εθνική ερχόμαστε ξανά» γίνεται πλέον πραγματικότητα έπειτα από τον θρίαμβο των «ερυθρόλευκων» επί του ΟΦΗ με 3-0.

Οι γηπεδούχοι άνοιξαν το σκορ στο 10΄ με κεφαλιά του Σολάκη ενώ στο 22΄ ο Νατσούρας έστειλε την μπάλα στα δίχτυα της ομάδας ανεβάζοντας τον δείκτη του σκορ στο 2-0. Το τελικό 3-0 «έγραψε» ο Καμπάνταης με σουτ στο 86΄.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η ομάδα του Ηρακλείου τελείωσε τον αγώνα με εννιά παίκτες λόγω αποβολών των Κωνσταντινίδη (51΄) και Κατσικογιάννη (52).


ΡΟΔΟΣ-ΕΘΝΙΚΟΣ 1-1


Ο Εθνικός έφυγε με τον βαθμό της ισοπαλίας από την Ρόδο με τους «πράσινους» να ανοίγουν το σκορ στο 10΄ με σουτ του Μπιμπίρη για να ισοφαρίσει ο Πρίπου με αυτογκόλ στο 37΄.


ΚΑΛΑΜΑΤΑ-ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ 2-1


Μεγάλη νίκη της Καλαμάτας με 2-1 επί του Παναιτωλικού χάρη σε τέρματα που σημείωσαν οι Ντε Βινσέντι (43΄) και Κουτσοσπύρος (63΄) ενώ η ομάδα του Αγρινίου μείωσε με τον Βούκοβιτς στο 77΄.


ΘΡΑΣΥΒΟΥΛΟΣ-ΑΙΓΑΛΕΩ 1-1


Στην Φυλή Θρασύβουλος και Αιγάλεω αναδείχτηκαν ισόπαλοι 1-1 σε ένα παιχνίδι όπου πρόσφερε συγκινήσεις στους λιγοστούς φίλους που το παρακολούθησαν. Ο Κόζλει άνοιξε το σκορ στο 58΄ με κεφαλιά του Κόζλει για να ισοφαρίσει στο 67΄ ο Πουλάκος.


ΙΩΝΙΚΟΣ-ΕΘΝΙΚΟΣ ΑΣΤΕΡΑΣ 1-0


Την έδρα του εκμεταλλεύτηκε ο Ιωνικός όπου επικράτησε του Εθνικού Αστέρα με 1-0 χάρη στο γκολ που σημείωσε ο Κριστόρι στο 76΄.


ΑΓΡΟΤΙΚΟΣ ΑΣΤΕΡΑΣ-ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ 3-0


Στον Εύοσμο ο Αγροτικός Αστέρας επιβλήθηκε της Ηλιούπολης με 3-0 μέσα σε ένα τρίλεπτο.Οι «σταχυοφόροι» σημείωσαν τα γκολ της νίκης με τους Βαγγελόπουλο (15΄), Μπεκιάρη (17΄) και Στεφανίδη (18΄).


ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ-ΔΟΞΑ ΔΡΑΜΑΣ(Σε εξέλιξη)0-1


Σε εξέλιξη βρίσκεται ο αγώνας Αναγέννηση Καρδίτσας-Δόξα Δράμας (0-1) στο ημίχρονο.


ΠΙΕΡΙΚΟΣ-ΔΙΑΓΟΡΑΣ 2-0

Δύσκολη νίκη για τον Πιερικό


Σπουδαία νίκη πήρε ο Πιερικός απέναντι στον Διαγόρα Ρόδου,σήμερα 31/3.Τα γκολ του Πιερικού,Θάνος και Φρέντερικς.Η ομάδα της Ρόδου ήταν κυρίαρχος σε όλο το παιχνίδι και ήταν άδικο το τελικό αποτέλεσμα.

Ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή.Ήταν το 16' λεπτό,όταν ο Λουτσιάνο Όλγκιν πέρασε την μπάλα στον Τάσο Θανο,ο οποίος με όμορφο δεξι πλασέ εκμεταλλεύτηκε την αδράνεια της άμυνα των φιλοξενούμενων.Ο Διαγόρας στην συνέχεια απείλησε κυρίως με τα στημένα του Ιβαν Ρούσεφ.Μάλιστα,ένα κόρνερ του Βούλγαρου,κατέληξε στο δοκάρι του τερματοφύλακα Γουμάγια.




Στις 19.00 αγωνίζεται ο Πανσερραϊκός με την Κέρκυρα.



46footballnews

Δευτέρα 29 Μαρτίου 2010

Οσο υπάρχει βία δεν υπάρχουν λεφτά...


Η Πολιτεία αναστέλλει άμεσα κάθε χρηματοδότηση προς την ΕΠΟ, τη Σούπερ Λίγκα και την ΕΠΑΕ, μέχρι να εξαλειφθεί η βία από τα γήπεδα. Αυτό ανακοίνωσε ο γενικός γραμματέας Αθλητισμού, Πάνος Μπιτσαξής, σε συνέντευξη Τύπου, τονίζοντας ότι ο ΟΠΑΠ δεν μπορεί να διαφημίζεται μέσω ενός βίαιου προϊόντος.

Παράλληλα, ο κ. Μπιτσαξής διευκρίνισε ότι από την αναστολή της χρηματοδότησης εξαιρείται η εθνική ομάδα.

Ολονύκτιες ήταν οι Κυβερνητικές διαπραγματεύσεις για το νέο αυτό μέτρο και το πρωί της Μεγάλης Δευτέρας, ο ΓΓΑ αφού ήρθε σε συνεννόηση με τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη και Δημόσιας Τάξης, Μιχάλη Χρυσοχοϊδη, ανακοίνωσε πως μπαίνει τέλος στην επιχορήγηση των ομάδων όλων των επαγγελματικών κατηγοριών από τον ΟΠΑΠ.

"Δεν μπορεί η πολιτεία να χρηματοδοτεί σωματεία τα οποία παράγουν βία. Το ελληνικό πρωτάθλημα είναι αναξιόπιστο γιατί βασιλεύει η βία", τόνισε χαρακτηριστικά στην συνέντευξη Τύπου.

Παράλληλα διευκρίνησε: "Αν πειστούμε ότι όλα κινούνται στη σωστή κατεύθυνση τότε η ροή των χρημάτων θα γίνει κανονικά" και συνέχισε αναφερόμενος στην μετακίνηση οπαδών: "Δεν έχουμε πρόβλημα με τις οργανωμένες μετακινήσεις αρκεί η ομάδες να έχουν την αντικειμενική ευθύνη σε περίπτωση επεισοδίων".

Από την πλευρά του ο Σοφοκλής Πιλάβιος, αποκπάλυψε ότι θα κάνει προσπάθεια για να αλλάξει το καταστατικό της ομοσπονδίας και πλέον να προβλέπονται αυστηρότερες, μία εκ των οποίων θα είναι ακόμα και το... κλείσιμο μίας ΠΑΕ σε περίπτωση που επαναλαμβάνουν επεισόδια οι οπαδοί της.

www.gazzetta.gr

Κοντρέρας: "Ας δώσουμε χαρά από δω και πέρα"


Το ίδιο προβληματισμένος και ανήσυχος μετά από τρεις συνεχόμενες απώλειες είναι ο Πάμπλο Κοντρέρας. Ο Χιλιανός αμυντικός του δικεφάλου, μπορεί να σκόραρε στη Λάρισα, αλλά, αυτό δεν ήταν αρκετό για να επικρατήσει ο ΠΑΟΚ και να επανέλθει στις επιτυχίες.

Οι ήττες από τον Αρη, την ΑΕΚ και τη Λάρισα έχουν δημιουργήσει το... ανάλογο κλίμα στο εσωτερικό της ομάδας που θα πρέπει να επανέλθει σύντομα, όπως αναφέρει κι ο Φερνάντο Σάντος, στις μέρες πριν το ντέρμπι με τον Αρη.

Ο Πάμπλο Κοντρέρας φιλοξενήθηκε στον Sport103 fm και τοποθετήθηκε για την τρίτη διαδοχική ήττα του ΠΑΟΚ: "Εμείς οι ποδοσφαιριστές φέραμε την ομάδα τόσο κοντά στη διάκριση και την πρωτιά και εμείς φταίμε για τις ήττες αυτές. Αυτό που μας κόστισε ήταν το παιχνίδι με τον ’ρη. Υπήρχε μια γενικότερη αναποτελεσματικότητα σε όλους τους τομείς. Θέλαμε τη νίκη για να μείνουμε κοντά με τον ΠΑΟ, και μας κόστισε πολύ η ήττα. Στο παιχνίδι με την ΑΕΚ παίξαμε καλά αλλά δεν τα καταφέραμε. Όσο λυπημένοι είναι οι οπαδοί μας άλλο τόσο είμαστε κι εμείς που θέλαμε να συνεχίσουμε να διεκδικούμε το πρωτάθλημα μέχρι τέλους".

Και αναφέρθηκε στη συνέχεια του πρωταθλήματος: "Ουσιαστικά το μόνο που κυνηγάμε πλέον είναι τις δύο νίκες στα τελευταία παιχνίδια ενόψει των πλέι οφ. Είναι κατανοητή η απογοήτευση των οπαδών, όμως αποτελεί γεγονός ότι όποτε και όπου παίξαμε, παλέψαμε για τη νίκη. Το αρνητικό αυτό σερί δεν μειώνει την επιτυχημένη μέχρι τώρα πορεία μας και για αυτό θέλουμε να κερδίσουμε μπροστά στο κοινό μας.
Πρέπει να βελτιώσουμε την εικόνα μας, και αυτό θα γίνει αν επανέλθουμε στο αγωνιστικό επίπεδο που είχαμε πριν από τις τρεις ήττες. Πιστεύαμε πολύ στον εαυτό μας και αυτό θα ξαναβρούμε. Θα δούμε αυτά τα δύο τελευταία ματς του πρωταθλήματος ως πρόβες ενόψει των πλέι οφ όπου εκεί θα κάνουμε τα πάντα για να πετύχουμε και να δώσουμε χαρά στους οπαδούς μας".

Τέλος, πρόσθεσε: "Επιθυμία μας είναι η κατάκτηση της πρώτης θέσης στο μίνι αυτό πρωτάθλημα των πλέι οφ παρά το γεγονός ότι θα είναι δύσκολα παιχνίδια. Όλοι οι αντίπαλοι έχουν τις ίδιες δυνατότητες και όλοι θα έχουν τον ίδιο στόχο. Θέλω να ζητήσω συγνώμη από τον κόσμο μας που δεν καταφέραμε να ανταποκριθούμε στις υψηλές προσδοκίες και να τους ευχαριστήσω για την συμπαράσταση και την αγάπη τους. Το σημαντικό είναι να μπορέσουμε να τους δώσουμε χαρά από δω και πέρα".

www.gazzetta.gr

«Ξεφουσκώνει» ο ΠΑΟΚ στο φινάλε


Ο ΠΑΟΚ γκρεμίζει στο τέλος ότι έχει χτίσει όλη τη σεζόν. Ο «δικέφαλος» έχει τρεις σερί ήττες και όπως θυμίζει το gazzetta.gr επαναλαμβάνει το ίδιο σκηνικό τα τελευταία δέκα χρόνια!

Ο σύλλογος της Τούμπας διεκδικούσε μέχρι και τα μέσα Μαρτίου με πάρα πολλές αξιώσεις το πρωτάθλημα αλλά πριν ακόμα φύγει ο μήνας έχει καταφέρει να βρίσκεται στην τρίτη θέση και να προκαλεί μεγάλη ανησυχία στους οπαδούς του ενόψει των πλέι οφ.

Εξαίρεση η περσινή σεζόν

Ο ΠΑΟΚ δεν είναι η πρώτη φορά που στο φινάλε της σεζόν αρχίζει να κάνει... κοιλιά. Το ίδιο σκηνικό έχει επαναληφθεί τα τελευταία δέκα χρόνια με τον «δικέφαλο», εκτός από την περσινή σεζόν, να κάνει από δύο ήττες και πάνω στις τελευταίες έξι αγωνιστικές του πρωταθλήματος. Φέτος και δύο ματς (πριν πέσει η αυλαία της κανονικής περιόδου μετράει μια νίκη και τρεις ήττες (όλες συνεχόμενες). Όπως αναφέραμε και παραπάνω, μοναδική χρονιά που δεν το έκανε ήταν πέρσι, όπου στο τέλος είχε μόλις δύο ισοπαλίες.

Πικρό τέλος με τέσσερις ήττες

Από εκεί και έπειτα, ο ΠΑΟΚ έκανε συνήθεια τις... γκέλες λίγο πριν τα... φώτα σβήσουν. Η σεζόν 2007-08 ήταν η πιο απογοητευτική καθώς οι «ασπρόμαυροι» άφησαν πικρό φινάλε στους φιλάθλους τους με τέσσερις ήττες, μια ισοπαλία και μια μόλις νίκη. Την αμέσως επόμενη σεζόν, ο δικέφαλος τελείωσε την Α΄ Εθνική με δύο ήττες και τέσσερα «τρίποντα». Ακριβώς ο ίδιος απολογισμός ήταν και την περίοδο 2005-06.

Κατηφόρα με τρία χαμένα ματς

Η... κατηφόρα έπιασε τον «δικέφαλο» και το 2005 έχοντας μόλις μια νίκη στα έξι τελευταία του παιχνίδια και τρεις ήττες. Ο ΠΑΟΚ την αμέσως επόμενη χρονιά έφυγε ισάριθμες φορές με σκυμμένο το κεφάλι από τον αγωνιστικό χώρο αλλά η μόνη διαφορά ήταν ότι έκανε μια νίκη περισσότερη.

Δύο ήττες μετά τη νέα χιλιετία

Τα επόμενα τρία χρόνια (2002-03, 2001-02, 2000-01) οι «ασπρόμαυροι» δεν έκοψαν την συνήθεια τους. Ο ΠΑΟΚ έκοψε το... νήμα με δύο ήττες, το 2003 από Ιωνικό και ΠΑΣ Γιάννινα, το 2002 από ΟΦΗ και ΑΕΚ ενώ το 2001 πάλι από την Ένωση και τον Ιωνικό. Με τη νέα χιλιετία ο ΠΑΟΚ είχε καλύτερη συγκομιδή με μόλις μια ήττα στο φινάλε. Μετά ήταν που... χάλασε!

ΤΑ ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ ΤΟΥ ΠΑΟΚ ΣΤΟ ΦΙΝΑΛΕ ΤΟΥ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΟΣ

ΣΕΖΟΝ 2009-10

ΗΜ/ΝΙΑ


ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ


ΜΑΤΣ


ΣΚΟΡ

6.3.10


25η


ΠΑΟΚ – Πανθρακικός


3-0

14.3.10


26η


Αρης – ΠΑΟΚ


2-0

21.3.10


27η


ΠΑΟΚ – ΑΕΚ


0-1

28.3.10


28η


Λάρισα – ΠΑΟΚ


2-1

11.4.10


29η


ΠΑΟΚ - Καβάλα


?

18.4.10


30η


ΠΑΟΚ - Εργοτέλης


?

Σύνολο:


1 νίκη


0 ισοπαλία


3 ήττες





ΣΕΖΟΝ 2008-09

ΗΜ/ΝΙΑ


ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ


ΜΑΤΣ


ΣΚΟΡ

8.3.09


25η


ΠΑΟΚ – Ολυμπιακός


0-0

14.3.09


26η


Λάρισα – ΠΑΟΚ


0-0

22.3.09


27η


ΠΑΟΚ – Θρασύβουλος


2-1

5.4.09


28η


Αστέρας Τρίπολης – ΠΑΟΚ


0-2

12.4.09


29η


Σκόντα Ξάνθη – ΠΑΟΚ


1-2

26.4.09


30η


ΠΑΟΚ – Πανσερραϊκός


4-1

Σύνολο:


4 νίκες


2 ισοπαλίες


0 ήττες





ΣΕΖΟΝ 2007-08

ΗΜ/ΝΙΑ


ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ


ΜΑΤΣ


ΣΚΟΡ

15.3.08


25η


ΠΑΟΚ - Αστέρας Τρίπολης


0-1

22.3.08


26η


Βέροια – ΠΑΟΚ


0-0

30.3.08


27η


ΠΑΟΚ - Ατρόμητος


1-0

6.4.08


28η


Λεβαδειακός – ΠΑΟΚ


2-0

13.4.08


29η


ΠΑΟΚ – ΑΕΚ


0-4

20.4.08


30η


Λάρισα – ΠΑΟΚ


4-3

Σύνολο:


1 νίκη


1 ισοπαλία


4 ήττες





ΣΕΖΟΝ 2006-07

ΗΜ/ΝΙΑ


ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ


ΜΑΤΣ


ΣΚΟΡ

10.3.07


25η


ΠΑΟΚ – Αιγάλεω


2-0

17.3.07


26η


Ιωνικός – ΠΑΟΚ


0-2

15.4.07


27η


ΠΑΟΚ - Σκόντα Ξάνθη


1-0

22.4.07


28η


Πανιώνιος – ΠΑΟΚ


3-1

29.4.07


29η


Ατρόμητος – ΠΑΟΚ


2-1

13.5.07


30η


ΠΑΟΚ – ΟΦΗ


1-0

Σύνολο:


4 νίκες


0 ισοπαλία


2 ήττες





ΣΕΖΟΝ 2005-06

ΗΜ/ΝΙΑ


ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ


ΜΑΤΣ


ΣΚΟΡ

25.3.06


25η


ΠΑΟΚ – Καλλιθέα


2-1

2.4.06


26η


Ακράτητος – ΠΑΟΚ


0-3

9.4.06


27η


ΠΑΟΚ – ΑΕΚ


2-1

16.4.06


28η


ΠΑΟΚ – Λεβαδειακός


3-1

30.4.06


29η


ΟΦΗ – ΠΑΟΚ


2-1

14.5.06


30η


ΠΑΟΚ - Καλαμαριά


1-2

Σύνολο:


4 νίκες


0 ισοπαλία


2 ήττες





ΣΕΖΟΝ 2004-05

ΗΜ/ΝΙΑ


ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ


ΜΑΤΣ


ΣΚΟΡ

10.4.05


25η


ΑΕΚ – ΠΑΟΚ


2-0

17.4.05


26η


ΠΑΟΚ – ΟΦΗ


4-1

23.4.05


27η


Ιωνικός – ΠΑΟΚ


1-1

8.5.05


28η


ΠΑΟΚ – Παναθηναϊκός


1-1

15.5.05


29η


Καλαμαριά – ΠΑΟΚ


2-1

25.5.05


30η


ΠΑΟΚ – Αιγάλεω


2-4

Σύνολο:


1 νίκη


2 ισοπαλίες


3 ήττες





ΣΕΖΟΝ 2003-04

ΗΜ/ΝΙΑ


ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ


ΜΑΤΣ


ΣΚΟΡ

4.4.04


25η


ΠΑΟΚ – Ιωνικός


2-0

18.4.04


26η


Ηρακλής – ΠΑΟΚ


3-0

25.4.04


27η


ΠΑΟΚ – Παναθηναϊκός


1-2

2.5.04


28η


Πανιώνιος – ΠΑΟΚ


1-0

16.5.04


29η


ΠΑΟΚ – Χαλκηδόνα


2-1

22.5.04


30η


Αρης – ΠΑΟΚ


1-1

Σύνολο:


2 νίκες


1 ισοπαλία


3 ήττες





ΣΕΖΟΝ 2002-03

ΗΜ/ΝΙΑ


ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ


ΜΑΤΣ


ΣΚΟΡ

5.4.03


25η


Ιωνικός – ΠΑΟΚ


4-0

13.4.03


26η


ΠΑΟΚ – Αρης


2-0

20.4.03


27η


Παναχαϊκή – ΠΑΟΚ


2-2

3.5.03


28η


ΠΑΟΚ – Πανιώνιος


3-0

11.5.03


29η


Αιγάλεω – ΠΑΟΚ


2-3

25.5.03


30η


Γιάννινα – ΠΑΟΚ


3-2

Σύνολο:


3 νίκες


1 ισοπαλία


2 ήττες





ΣΕΖΟΝ 2001-02

ΗΜ/ΝΙΑ


ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ


ΜΑΤΣ


ΣΚΟΡ

23.3.02


21η


Εθνικός Αστέρας – ΠΑΟΚ


1-3

31.3.02


22η


ΠΑΟΚ – Παναθηναϊκός


2-2

7.4.02


23η


ΟΦΗ – ΠΑΟΚ


4-1

14.4.02


24η


ΠΑΟΚ – Ακράτητος


6-3

21.4.02


25η


ΠΑΟΚ – Παναχαϊκή


3-2

8.5.02


26η


ΑΕΚ – ΠΑΟΚ


6-2

Σύνολο:


3 νίκες


1 ισοπαλία


2 ήττες





ΣΕΖΟΝ 2000-01

ΗΜ/ΝΙΑ


ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ


ΜΑΤΣ


ΣΚΟΡ

8.4.01


25η


Ηρακλής – ΠΑΟΚ


1-1

22.4.01


26η


ΠΑΟΚ – Αθηναϊκός


3-1

29.4.01


27η


Εθνικός Αστέρας – ΠΑΟΚ


3-3

6.5.01


28η


ΠΑΟΚ – Ιωνικός


1-2

19.5.01


29η


ΑΕΚ – ΠΑΟΚ


3-2

27.5.01


30η


ΠΑΟΚ – Παναχαϊκή


5-1

Σύνολο:


2 νίκες


2 ισοπαλίες


2 ήττες





ΣΕΖΟΝ 1999-2000

ΗΜ/ΝΙΑ


ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ


ΜΑΤΣ


ΣΚΟΡ

23.4.00


29η


ΠΑΟΚ – Παναχαϊκή


1-1

4.5.00


30η


Προοδευτική – ΠΑΟΚ


1-0

8.5.00


31η


ΠΑΟΚ – Πανιώνιος


2-0

13.5.00


32η


Απόλλων Αθηνών – ΠΑΟΚ


3-4

21.5.00


33η


ΠΑΟΚ – Καβάλα


5-0

28.5.00


34η


Τρίκαλα – ΠΑΟΚ


3-5

Σύνολο:


4 Νίκες


1 ισοπαλία


1 ήττα


www.gazzetta.gr

Ελπίζει η Ξάνθη, δύσκολα ο ΠΑΣ

Ο Πανθρακικός είναι η μοναδική ομάδα που έχει υποβιβαστεί ήδη και μαθηματικά και πλέον απομένουν οι άλλες δύο ομάδες. ΠΑΣ Γιάννενα και Ξάνθη καταλαμβάνουν τις υπόλοιπες δύο θέσεις με τον Λεβαδειακό να είναι έναν βαθμόπάνω.

Ο ΠΑΣ μετά την ήττα από τον Ηρακλή είδε τα πράγματα να δυσκολεύουν ακόμα περισσότερο και χρειάζεται έξι βαθμούς στα δύο τελευταία παιχνίδια, καθώς και απώλειες των άλλων ομάδων για να παραμείνει στην κατηγορία.

Αντίθετα, η Ξάνθη έμεινε ζωντανή με το βαθμό που πήρε στο «Καραϊσκάκη» και ελπίζει ότι κερδίζοντας Ατρόμητο και Ηρακλή που είναι αδιάφοροι να παραμείνει στην κατηγορία.

Φινάλε με Λάρισα

Ο Λεβαδειακός πήρε βαθιά ανάσα με τα δύο «τρίποντα» που έκανε κόντρα σε Ξάνθη και Πανθρακικό και πλέον κοιτάζει το μέλλον με περισσότερη αισιοδοξία. Οι Βοιωτοί μπορεί να ηττήθηκαν στο «Κλεάνθης Βικελίδης» από τον Άρη, αλλά παρόλα αυτά παραμένουν πάνω από τηντριάδα του υποβιβασμού.Μία αγωνιστική πριν το τέλος υποδέχονται την ΑΕΚ. Η παραμονή, όπως όλα δείχνουν, θα κριθεί στην 30η αγωνιστική απέναντι στην Λάρισα που κανείς δεν γνωρίζει αν είναι αδιάφορη ή καίγεται για βαθμούς.

Αναλυτικά οι δύο αγώνες που απομένουν:

ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ 30β.


ΑΕΚ
Λάρισα*

ΞΑΝΘΗ 29β

Ατρόμητος
Ηρακλής

ΓΙΑΝΝΕΝΑ 28β.

Εργοτέλης*
ΠΑΟ

* Με αστερίσκο είναι τα εκτός έδρας ματς.

www.gazzetta.gr

«Στα πόδια μας η παραμονή»


Ο Σήφης Δασκαλάκης μιλάει στο gazzetta.gr για την υπόθεση παραμονή και θεωρεί ότι είναι στα χέρια και στα πόδια του Εργοτέλη να μείνει στην Σούπερ Λιγκ. Ο τερματοφύλακας της κρητικής ομάδας τόνισε πως δίκαια ο Παναθηναϊκός κατακτά το πρωτάθλημα.

Σήφη, ο Εργοτέλης πέτυχε μια σπουδαία νίκη στην Καβάλα και επέστρεψε στις επιτυχίες έπειτα από αρκετό καιρό...

«Ήταν μια πραγματικά σπουδαία νίκη κόντρα σε μια πολύ καλή ομάδα και φορμαρισμένη. Μην ξεχνάμε ότι φύγαμε με τους τρεις βαθμούς της νίκης από την έδρα μας. Είχαμε πίεση αλλά ανταποκριθήκαμε στις απαιτήσεις του αγώνα. Ξέραμε ότι είναι ένας μικρός τελικός».

Τώρα ο μεγάλος τελικός είναι με τον ΠΑΣ στο Παγκρήτιο;

«Σίγουρα. Έχουμε ένα ματς στην έδρα μας και θέλουμε να το τελειώνουμε με την υπόθεση παραμονή. Πιστεύω ότι ο κόσμος θα είναι μαζί μας στο Παγκρήτιο μιας και περιμένουμε αρκετούς φιλάθλους».

Πιστεύεις ότι η παραμονή ότι έχει εξασφαλιστεί για τον Εργοτέλη;

«Η παραμονή είναι στα χέρια και στα πόδια μας. Με μια νίκη ενάντια στον ΠΑΣ Γιάννινα όλα τελειώνουν. Είναι καθήκον μας να νικήσουμε».

Τι έφταιξε και στο τέλος ο Εργοτέλης κινδύνευσε και κινδυνεύει;

«Δεν ξέρω τι να πω. Όλοι έχουμε ευθύνες. Άλλοι λιγότερο και άλλοι περισσότερο. Δεν έπρεπε αυτή η ομάδα να βρίσκεται στην θέση που είναι τώρα αλλά πολύ ψηλότερα. Ένα πράγμα που μπορεί να έφταιξε είναι ότι ίσως νιώθαμε σιγουριά και επαναπαυτήκαμε».

Ο προπονητής σου, Νίκος Καραγεωργίου είπε χθες ότι στις τελευταίες αγωνιστικές μετράει 60% το παρασκήνιο και 40% το αγωνιστικό κομμάτι. Συμφωνείς μαζί του;

«Εγώ ως Σήφης Δασκαλάκης περιλαμβάνω το 40%, κάνω την δουλειά μου στο 100% και δεν ασχολούμαι με τίποτα άλλο. Η δουλειά μου είναι μέσα στο γήπεδο».

Ποιες ομάδες θεωρείς ότι θα υποβιβαστούν μιας και έχουμε φτάσει δύο αγωνιστικές πριν το φινάλε της Σούπερ Λιγκ;

«Είναι δύσκολο να προβλέψεις. Σίγουρα αφού λέω ότι θα νικήσουμε τα Γιάννινα, θα υποβιβαστούν τα Γιάννινα μετά τον Πανθρακικό. Ο ΠΑΣ θέλει δύο νίκες κόντρα σε μας και τον Παναθηναϊκό αλλά και να βρει τον Παναθηναϊκό αδιάφορο, πάντα είναι Παναθηναϊκός. Είναι πολύ δύσκολη η παραμονή για τον ΠΑΣ. Για την τρίτη ομάδα που θα υποβιβαστεί δεν ξέρω, είναι πολύ δύσκολο όπως είπα και πριν να προβλέψεις».

Όσον αφορά την κορυφή, για σένα δίκαια ο Παναθηναϊκός στέφεται πρωταθλητής;

«Με βάση αυτό που είδαμε όλη τη χρονιά ναι δίκαια ο Παναθηναϊκός κατακτά το πρωτάθλημα. Μπορεί ο Ολυμπιακός να τον νίκησε δύο φορές αλλά ο Παναθηναϊκός παιχνίδια που δεν κέρδιζε άλλες χρονιές, φέτος τα... καθάριζε».

Ποια ομάδα σας δυσκόλεψε περισσότερο φέτος;

«Δεν μπορώ να πω ότι κάποια μας δυσκόλεψε. Σίγουρα ο Παναθηναϊκός μας νίκησε δυο φορές και με μεγάλο σκορ αλλά δεν μπορώ να πω ότι δυσκολευτήκαμε. Θα πω ότι το πιο καλό ποδόσφαιρο για μένα το παίζει η Καβάλα. Εχει πολύ καλούς παίκτες, με ποιότητα και αυτό αναφέραμε και στα αποδυτήρια μετά τη λήξη του μεταξύ μας αγώνα. Ήταν η έκπληξη της χρονιάς».


www.gazzetta.gr

Σάββατο 27 Μαρτίου 2010

Νύχτα τρόμου για Ντάτολο και Ραούλ Μπράβο!


Eνα απίστευτο περιστατικό συνέβη το βράδυ της 25ης Μαρτίου στην κατοικία του Χεσούς Ντάτολο. Ο Αργεντινός βρισκόταν στο σπίτι του μαζί με την κοπέλα του και τον Ραούλ Μπράβο, όταν άγνωστοι εισέβαλαν οπλισμένοι με καλάσνικοφ!

Οι δύο ποδοσφαιριστές του Ολυμπιακού μαζί με την κοπέλα έφυγαν αμέσως από το σπίτι και κατευθύνθηκαν αμέσως στο πλησιέστερο αστυνομικό τμήμα, όπου και κατήγγειλαν το περιστατικό.

Αξίζει να αναφερθεί πως ο Ντάτολο μένει στο σπίτι που πριν νοίκιαζαν οι "ερυθρόλευκοι" στον Ζίκο ενώ αρκετών οι μνήμες γύρισαν μερικά χρόνια πίσω, όταν και πάλι παίκτης του Ολυμπιακού είχε πέσει θύμα ληστείας από αγνώστους. Τότε ήταν ο Ριβάλντο, που όμως ευτυχώς για εκείνον, απουσίαζε εκείνη τη στιγμή από το σπίτι...


Καρεμπέ: "Ετοιμος να γυρίσω..."
Θετικός παρουσιάστηκε στο ενδεχόμενο να γίνει τεχνικός διευθυντής του Ολυμπιακού ο Κριστιάν Καρεμπέ, όπως δήλωσε στην εφημερίδα 'Πρωταθλητής'...

«Παραμένω στο χώρο του ποδοσφαίρου. Είμαι πρεσβευτής της ΦΙΦΑ στην Ωκεανία. Επίσης, είμαι τηλεοπτικός σύμβουλος στην Γαλλία για την Οrange TV Sport. Σαφώς και παρακολουθώ τον Ολυμπιακό και ενημερώνομαι για όλα τα θέματα. Ξέρω ότι έχει αλλάξει πολλούς προπονητές και βρίσκεται στην δεύτερη θέση του πρωταθλήματος παρότι νίκησε τον ΠΑΟ. Μου λείπει πολύ η Ελλάδα και όταν παίζει ο Ολυμπιακός, βλέποντας τα παιχνίδια, ευχόμουν να ήμουνα εκεί δίπλα στους παίκτες για να τους πω πως θα αποφύγουν κάποια λάθη που δεν θα έπρεπε να γίνουν. Είδα τους αγώνες με την Μπορντό.

Ο Ολυμπιακός προσπάθησε να παίξει καλό ποδόσφαιρο και στα δύο παιχνίδια. Δυστυχώς όμως όταν τίθεται θέμα ταπεραμέντου, συγκέντρωσης και υψηλού επιπέδου, δεν γίνεται να αφήνεις ούτε ένα εκατοστό περιθωρίου στον αντίπαλο. Φάνηκε ότι οι παίκτες του Ολυμπιακού δεν είχαν τις δυνάμεις το διαρκές πρέσινγκ όταν παίζεις σε τόσο υψηλό επίπεδο. Όσον αφορά το ρόστερ δεν υπήρχε αυτή την χρονιά μια σωστή ακολουθία πραγμάτων με συνέπεια να μην υπάρχει καλή οργάνωση παιχνιδιού».

Τι έφταιξε και ο Ολυμπιακός έμεινε εκτός στόχων;
«Κατά την άποψη μου ο Ολυμπιακός προσπάθησε να παίξει τα ματς με σκοπό να κερδίσει όλους τους τίτλους. Δεν έγινε σωστή αξιολόγηση των αγώνων και αυτό φάνηκε από τις απώλειες που είχε με τις θεωρητικά μικρές ομάδες. Μερικές φορές χρειάζεται να κάνεις έναν προγραμματισμό όσον αφορά στο πως θα κατανείμεις τις δυνάμεις σου σε μια σειρά αγώνων. Σίγουρα υπήρχαν πολλοί τραυματισμοί και απώλειες παικτών που δυσκόλεψαν το έργο των προπονητών, όμως πρέπει να γίνεται αυτή η αξιολόγηση.
Ο Ολυμπιακός βρίσκεται σε αναζήτηση ενός προπονητή με προσωπικότητα και είναι σημαντικό να τον βρει. Αυτός είναι που θα καθοδηγήσει σωστά τους παίκτες και κατά συνέπεια την ομάδα του στη νίκη. Αυτός είναι που θα τους μιλάει καθημερινά με όλα όσα έχουν να κάνουν με το αγωνιστικό κομμάτι. Αυτός πρέπει να κάνει τους παίκτες να σκέφτονται και να αναπνέουν μόνο για τη νίκη».

Tι λείπει από τον Ολυμπιακό για να γίνει η νέα... Λιόν του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου;
«Ο Ολυμπιακός έχει ένα εκπληκτικό γήπεδο, φοβερές εγκαταστάσεις, ένα πολύ μεγάλο φαν κλαμπ με εκατομμύρια οπαδούς και έναν πανίσχυρο πρόεδρο. Η επιτυχία είναι προϊόν ομαδικής δουλειάς. Οι άνθρωποι που βρίσκονται δίπλα πρέπει να είναι εργαλεία της μηχανής. Όλα τα μέρη πρέπει να είναι καλά για να λειτουργήσει σωστά η μηχανή. Αν γίνει αυτό, τότε ο Ολυμπιακός μπορεί να γίνει νέα Λιόν».

Σε περίπτωση που συνεργαζόταν με τον Ολυμπιακό τι θα έφερνε στην ομάδα;
«Mόνο και μόνο που το όνομα μου ακούγεται ανάμεσα στους υποψήφιους για να αναλάβω αυτή τη θέση στον Ολυμπιακό με κάνει υπερήφανο. Στο παρελθόν είχα συζητήσει με τον πρόεδρο να αναλάβω αλλά δεν προχώρησε. Αν μου γινόταν πρόταση θα την αποδεχόμουν ευχαρίστως. Είμαι έτοιμος να αρπάξω την ευκαιρία. Για μένα είναι μεγάλη ευκαιρία να βοηθήσω τον Ολυμπιακό να φθάσει όχι μόνο στην Ακρόπολη αλλά και στις δέκα καλύτερες ομάδες της Ευρώπης. Πιστεύω ότι με την πείρα μου και το δίκτυο γνωριμιών μου μπορώ να βοηθήσω. Μόνο ο πρόεδρος μπορεί να πάρει την απόφαση και να με εμπιστευθεί. Θα χαρώ πολύ να την αποδεχθώ άμεσα αν μου το ζητήσει».

Τι θα πρότεινε στην διοίκηση; Ποιο το σκεπτικό του για τις μεταγραφές;
«Ο Ολυμπιακός ήταν, είναι και θα είναι πάντα Ολυμπιακός. Πρέπει να μάθει από τα λάθη αυτής της χρονιάς αλλά κυρίως πρέπει να δράσει άμεσα και συνετά για το μέλλον. Η νίκη επί του Παναθηναϊκού απέδειξε ότι ο Ολυμπιακός μπορεί να πάει καλύτερα από ότι πήγε την φετινή σεζόν. Τι θα συζητούσα με τον πρόεδρο; Θα συζητούσα για τις δυνατότητες και τα συν-πλην κάθε παίκτη ξεχωριστά με σκοπό να σπρώξουμε την ομάδα στο επόμενο επίπεδο.
Θα κάνουμε μία καταγραφή των παικτών και κατά πόσο αυτοί οι παίκτες ταιριάζουν στην ομάδα και στο σύστημα που θέλει να επιβάλει ο προπονητής. Θεωρώ ότι η δουλειά πρέπει να γίνεται σε μία όμορφη ατμόσφαιρα με πολλά μίτινγκ μεταξύ των εμπλεκομένων ανθρώπων. Πρέπει να υπάρχει μία συγκεκριμένη φιλοσοφία την οποία είναι υποχρεωμένοι να την εμπεδώσουν όλοι. Αφού συμβεί αυτό έπονται οι μεταγραφές. Στη χώρα σας υπάρχει ταλέντο. Όσον αφορά τους ξένους πρέπει να έχει στο δυναμικό παίκτες παγκόσμιας κλάσης από άλλες χώρες και αυτό είναι μία πρόκληση για όλους».


www.novasports.gr

Ετσι θα παίξει στο Αλκαζάρ


Ο Φερνάντο Σάντος προσανατολίζεται στο να αλλάξει πρόσωπα στο αρχικό σχήμα της ομάδας του, σε σχέση με το προηγούμενο ματς με την ΑΕΚ κι αυτό άλλωστε φάνηκε μέσα από την προετοιμασία της εβδομάδας. Έτσι, αναμένεται να επιστρέψουν στη δεξιά πτέρυγα οι Σνάουτσνερ και Βιεϊρίνια. Και δεν φτάνει μόνον αυτό, καθότι θα λείψει ο Πάμπλο Γκαρσία και ο Γιώργος Φωτάκης θα αντικαταστήσει τον τιμωρημένο Ουρουγουανό.

Ο Πορτογάλος τεχνικός εμπιστεύεται τον Τσιρίλο αντί του Μαλεζά στο κέντρο της άμυνας και τον Εντίνιο στην κορυφή της επίθεσης αντί του Μουσλίμοβιτς.

Ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή: Στη βασική 11αδα του ΠΑΟΚ μετά από απουσία μακρά διαρκείας επιστρέφει ο Μπρούνο Τσιρίλο για τον αγώνα με τη Λάρισα. Ο Ιταλός εκτιμήθηκε ότι είναι απόλυτα έτοιμος για να επανέλθει σε αγωνιστικούς ρυθμούς.

Ο Φερνάντο Σάντος θέλει να δώσει ανάσα σε κάποιους βασικούς του ποδοσφαιριστές, εν όψει και των πλέι-οφ, με αποτέλεσμα να μην αποκλείονται και άλλες αλλαγές.

Με τα μέχρι στιγμής δεδομένα, ο Πορτογάλος προσανατολίζεται σε ένα 4-3-3.
Κάτω από τα δοκάρια θα βρίσκεται ο Κώστας Χαλκιάς, ενώ στο κέντρο της άμυνας ο Μπρούνο Τσιρίλο και ο Πάμπλο Κοντρέρας. Στα άκρα, δεξί μπακ θα είναι ο Μίροσλαβ Σνάουτσνερ και αριστερό ο Λίνο.Στο χώρο του κέντρου θα παίξει ο Φωτάκης με τους Βιεϊρίνια και Σορλέν δεξιά και αριστερά του αντίστοιχα. Λίγο πιο μπροστά θα βρίσκεται ο Ίβιτς και κορυφή ο Εντίνιο.

Η αποστολή για τη Λάρισα
Ολοκληρώθηκε η τελευταία προπόνηση της ομάδας που διεξήχθη στην Τούμπα. Σ' αυτήν έλαβαν κανονικά μέρος όλοι οι διαθέσιμοι ποδοσφαιριστές. Μετά το τέλος της προπόνησης ο Φερνάντο Σάντος ανακοίνωσε την αποστολή, η οποία αποτελείται από τους: Χαλκιά, Κρέσιτς, Κουτσιανικούλη, Μαλεζά, Παπάζογλου, Φωτάκη, Τσιρίλιο, Κοντρέρας, Εντίνιο, Ίβιτς, Λίνο, Μούν,. Μουσλίμοβιτς, Σαβίνι, Σορλέν, Σνάουτσνερ, Βιερίνια, Βιτόλο.Ο τιμωρημένος Γκαρσία και ο Φιλομένο, που δεν είναι ακόμη έτοιμος να αγωνιστεί, αποκλείστηκαν από την αποστολή.


www.novasports.gr

Πέμπτη 25 Μαρτίου 2010

Άρης στον τελικό


Μετά από ένα παιχνίδι με πολύ καλό ρυθμό ο Άρης απέσπασε την ισοπαλία από τον ΑΟΚ Καβάλας και γιόρτασε με τον καλύτερο τρόπο τα 96α του γενέθλια περνώντας στον τελικό του κυπέλου Ελλάδας.Οι σκόρερς του αγώνα ήταν από την μεριά του Άρη ο Κόκε και από την μεριά της Καβάλας ο Ντιέ.Ένταση πριν τον αγώνα.

Ένταση και στον αγωνιστικό χώρο

Όταν για δύο με τρεις ώρες οι οπαδοί των δύο (και όχι μόνο όπως μαρτυρούν κάτοικοι της πόλης) ομάδων, μάχονταν εκτός, αλλά και εντός γηπέδου, ήταν λογικό αυτή η ένταση να μεταφερθεί και στον αγωνιστικό χώρο. Μια ένταση που ευτυχώς δεν είχε σχέση με τα όσα προηγήθηκαν, αλλά από το πρώτο λεπτό οι δυνατές μονομαχίες των παικτών των δύο ομάδων ήταν συνεχείς. Το θετικό βέβαια είναι πως κανένας παίκτης δεν παρεκτράπηκε και δεν έδωσε το δικαίωμα στην εξέδρα που... έβραζε να κάνει το παραμικρό.

Τον έλεγχο οι γηπεδούχοι, με αντεπιθέσεις οι φιλοξενούμενοι

Στο καθαρά αγωνιστικό μέρος, το πρώτο ημίχρονο δεν μπορούμε να πούμε πως ήταν και ότι καλύτερο από πλευράς ποιότητας. Οι γηπεδούχοι είχαν τον έλεγχο του αγώνα, με τους φιλοξενούμενους να προσπαθούν στις αντεπιθέσεις να φτάσουν κοντά στο γκολ, χωρίς όμως να τα καταφέρουν, όπως και οι παίκτες της Καβάλας.

Δεν έδωσε το πέναλτι

Το παιχνίδι είχε φτάσει στο 28' χωρίς να υπάρξει κάποια μεγάλη φάση μπροστά στις εστίες των ομάδων. Στο σημείο εκείνο οι γηπεδούχοι διαμαρτυρήθηκαν και δικαίως όπως φάνηκε, για μη καταλογίσει πέναλτι. Συγκεκριμένα εντελώς αψυχολόγητα ο Ναφτί ανέτρεψε στην περιοχή τον Γιάννου με τον Δαλούκα να μην καταλογίζει την παράβαση.


Πίεση της Καβάλας

Από το σημείο εκείνο η Καβάλα ανέβασε και άλλο την απόδοσή της και συνέχιζε να πιέζει τον Άρη και δύο φορές με τον Ορούμα έφτασε κοντά στο γκολ στο 33' και 36', χωρίς όμως να τα καταφέρει, καθώς την πρώτη φορά το σουτ του αμυντικού μέσου έφυγε έξω, ενώ στην δεύτερη την σέντρα του παίκτη της Καβάλας έδιωξε ο Σηφάκης.


Του έφτανε μία μόλις φορά

Δεν ξέρουμε αν επιβεβαιώθηκε ο περίφημος άγραφος νόμος του ποδοσφαίρου, που θέλει τις ομάδες που χάνουν ευκαιρίες να δέχονται γκολ ή στο ότι ο πιο ικανός έστειλε την μπάλα στα αντίπαλα δίχτυα, το σίγουρο είναι πάντως πως ο Άρης στην μία και μοναδική ευκαιρία που δημιούργησε σε όλο το πρώτο ημίχρονο κατάφερε να ανοίξει το σκορ. Συγκεκριμένα στο 44' ο Κάμπορα βρήκε τον Κόκε, ο οποίος έφυγε μόνος απέναντι από τον Ιτάνζ, ο Γάλλος τον έκοψε, όμως η μπάλα χτύπησε στο κεφάλι του Ισπανού και κατέληξε στα δίχτυα της Καβάλας, δίνοντας σημαντικό προβάδισμα πρόκρισης στους «κίτρινους».


Πιο γρήγορο το ξεκίνημα της επανάληψης

Στο δεύτερο μέρος το ξεκίνημα ήταν καλύτερο από ότι στο πρώτο, καθώς τόσο η Καβάλα, όσο και ο Άρης βγήκαν μπροστά θέλοντας είτε να ισοφαρίσει, είτε να κάνει το 0-2 και να τελειώσει το παιχνίδι αντίστοιχα. Οι φιλοξενούμενοι έχασαν την πρώτη ευκαιρία όταν στο 51' ο Κόκε δεν μπόρεσε να βρει την μπάλα από καλή θέση σε σέντρα του Κάλβο. Τρία λεπτά αργότερα ο Ονουάτσι έκλεψε την μπάλα από τον Νέτο, όμως προτίμησε να κάνει σουτ στέλνοντας την μπάλα έξω και όχι να πασάρει σε συμπαίκτη του.

ΓΚΟΛΑΡΑΑΑΑΑ και 1-1

Όσο περνούσαν ταα λεπτά και ο ρυθμός συνέχιζε να είναι γρήγορος, τόσο πιο κοντά ερχόταν και το δεύτερο γκολ στην αναμέτρηση. Απλά λίγοι θα περίμεναν να μπει με τον πλέον εντυπωσιακό τρόπο. Δράστης ο Ντιέ που στο 57' μετά από κοντινή πάσα του Παβίσεβιτς με έναν πραγματικό κεραυνό έστειλε την μπάλα πρώτα στο αριστερό δοκάρι του Σηφάκη και μετά στα δίχτυα του, κάνοντας το 1-1 και δίνοντας νέο ενδιαφέρον στον ημιτελικό.

Φουλ επίθεση και όλα για όλα

Μετά την ισοφάριση οι γηπεδούχοι συνέχιζαν να πιέζουν κυνηγώντας την απόλυτη ανατροπή. Στο 70' μάλιστα έφτασαν μια ανάσα από το 2-1, αλλά την κεφαλιά του Ρινκόν έδιωξε πάνω στην γραμμή ο Αράνο. Τρία λεπτά αργότερα και πάλι ο Ρινκόν δεν κατάφερε με σουτ να στείλει την μπάλα στα δίχτυα.

Μοναδικές ευκαιρίες να το τελειώσει

Όσο η Καβάλα συνέχιζε να πιέζει, τόσο ο Άρης προσπαθούσε με αντεπιθέσεις να κάνει το 1-2 και να τελειώσει ουσιαστικά το παιχνίδι. Μέσα σε δύο λεπτά μάλιστα έχασε τρεις μοναδφικές ευκαιρίες για να τα καταφέρει. Αρχικά στο 86' ο Κόκε έφυγε μόνος του, αλλά αντί να σουτάρει πάσαρε στον Τζόνσον, ο οποίος νικήθηκε από τον Ιτάνζ. Δύο λεπτά αργότερα ο Κόκε βρέθηκε απέναντι από τον Γάλλο τερματοφύλακα, με το σουτ του να σταματάει στο δοκάρι. Ο Τζόνσον πήρε την μπάλα αλλά ο Ιτάνζ έπεσε στα πόδια του και μπλόκαρε την μπάλα.

MAN OF THE MATCH:
Ο αρχηγός δήλωσε παρών και στο δεύτερο ημιτελικό. Μετά το πρώτο ματς στην Θεσσαλονίκη, ο Κόκε έδρασε και στην Καβάλα, καταφέρνοντας να πετύχει ένα ακόμα γκολ δίνοντας την πρόκριση στους «κίτρινους».

ΣΤΟ ΥΨΟΣ ΤΟΥ:
Ο Ντιέ συνέχισε τις πολύ καλές του εμφανίσεις, πέτυχε ένα εντυπωσιακό γκολ, στάθηκε στο ύψοςε του, αλλά αυτό δεν έφτανε για να πάρει την πρόκριση η Καβάλα.

ΑΔΥΝΑΜΟΣ ΚΡΙΚΟΣ: Η αστυνομία και οι ανεγκέφαλοι που τα έκαναν για ακόμα μία φορά γης μαδιάμ ήταν ο αδύναμος κρίκος, όχι μόνο του σημερινού αγώνα, αλλά και συνολικά του αθλητισμού. Επιτέλους ας κάνει κάποιος κάτι πριν θρηνήσουμε θύματα.

Η ΓΚΑΦΑ: Είναι αλήθεια πως ο Ντε Μος είναι λίγο περίεργος όσον αφορά τις αλλαγές που κάνει, αλλά αυτή της αντικατάστασης του Ορούμε, που στο πρώτο μέρος ήταν ότι καλύτερο για την Καβάλα, μόνο ως γκάφα μπορεί να πιαστεί.

ΤΟ ΣΤΡΑΓΑΛΙ: Ακόμα και να πούμε πως ο Δαλούκας ήταν στο μεγαλύτερο μέρος του αγώνα καλός και μόνο που δεν έδωσε πέναλτι σε ανατροπή του Γιάννου από τον Ναφτί, φτάνει για να τον κάνει κακό. Ένα πέναλτι που θα το έδινε ο καθένας, ο Δαλούκας δεν το σφύριξε και μάλιστα με το ματς να είναι στο 0-0.

ΤΟ ΤΑΜΕΙΟ ΤΟΥ GAZZETTA.GR: Σε ένα παιχνίδι που πραγματικά μύριζε μπαρούτι, ειδικά με τα όσα έγιναν πριν το ματς σε πόλη της Καβάλας και το γήπεδο, ο Άρης κατάφερε να εκμεταλλευτεί το 3-1 της Θεσσαλονίκης και με το 1-1 στην Καβάλα να πάρει την πρόκριση για τον τελικό του Κυπέλλου. Έναν θεσμό που από την αρχή οι «κίτρινοι» το είχαν ως νούμερο ένα. Πλέον θα περιμένουν να δουν τον αντίπαλό τους και θα ετοιμαστούν να κάνουν αυτό που ζητούν συνεχώς οι φίλοι του, να πάνε δηλαδή του Κύπελλο στον Πύργο τον Λευκό.


Καβάλα (Ααντ Ντε Μος): Ιτάνζ, Μουρ (45' Πετκάκης), Ντουγκλάο, Παβίσεβιτς, Οικονόμου, Θεοδωρέλλης, Γιάννου (66' Ντομπρασίνοβιτς), Ντιέ, Ορούμα (45' Ιωάννου), Ρινκόν, Ονουάτσι,

Aρης (Εκτορ Ραούλ Κούπερ): Σηφάκης, Νέτο, Αράνο, Νασούτι, Γκιάρο, Ναφτί, Πρίττας, Κάλβο, Μεριέμ (57' Χαβίτο), Κόκε (90' Νάτσο Γκαρσία), Κάμπορα (84' Τζόνσον)


Ένταση στην Καβάλα

Οπαδοί είχαν στήσει ενέδρα σε όσους φίλους του Αρη έμπαιναν στην πόλη και προχώρησαν σε επιθέσεις, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες έχει υποστεί μεγάλες υλικές ζημιές το αυτοκίνητο του Προέδρου του Αρη Θανάση Αθανασιάδη, καθώς αναγνωρίστηκε από τους νεαρούς!

Η ένταση συνεχίστηκε και στο γήπεδο, όταν η αστυνομία απώθησε με δακρυγόνα τους οπαδούς του Αρη που πήγαν να μπουν στο γήπεδο, καθώς είχαν εισιτήρια παρά την απαγόρευση των μετακινήσεων. Αντικείμενα και πέτρες δέχτηκε από φίλους της Καβάλας και το λεωφορείο που μετέφερε την αποστολή του Αρη στο γήπεδο, ενώ μάχες σώμα με σώμα γίνονται εντός του γηπέδου, με οπαδούς που προέρχονται από τις εξέδρες όπου κάθονται οι υποστηρικτές της τοπικής ομάδας, να επιτίθενται σε όσους έχουν κίτρινα διακριτικά...

Οι μεν κατηγορούνε τους δε και στη μέση ο ΠΑΟΚ!


Οπαδοί του ΠΑΟΚ κρύβονται πίσω από τις επιθέσεις καταγγέλουν οι άνθρωποι του Αρη, τονίζοντας ότι είναι αντίποινα για την ήττα στον αγώνα πρωταθλήματος στο «Κλεάνθης Βικελίδης». Παράλληλα κατηγορούν και την αστυνομία για ανύπαρκτα μέτρα ασφαλείας! Και η Καβάλα, όμως, κατηγορεί τον Αρη γιατί έφερε οπαδούς στην πόλη, παρότι ισχύει το μέτρο της απαγόρευσης μετακινήσεων. Τόνιζαν μάλιστα ότι κάποιοι φίλοι των «κιτρίνων» είχαν τυπώσει προσκλητήρια... ανύπαρκτου γάμου, για να περάσουν από τους αστυνομικούς ελέγχους και να φτάσουν στην πόλη!

Tελικά με την επέμβαση της αστυνομίας η τάξη αποκαταστάθηκε και ο αγώνας άρχισε κανονικά...

46footballnews

To πλάνο για την νέα χρονιά!


Στον ΠΑΟΚ ψάχνουν και ψάχνονται για τη νέα χρονιά. Ο προγραμματισμός για την περίοδο 2010-11 έχει ξεκινήσει και στον Δικέφαλο του Βορρά υπάρχει κινητικότητα. Πρώτος στόχος η απόκτηση 3-4 ποιοτικών ποδοσφαιριστών. Δεύτερος στόχος η αποφυγή λαθών και τρίτος στόχος το θέμα προπονητή.

Τα όσα ακούγονται, αλλά και γράφονται στην Θεσσαλονίκη, ότι η διοίκηση του Θόδωρου Ζαγοράκη είχε καθίσει πάνω στο κεφάλαιο που λέγεται Πρωτάθλημα δεν ευσταθούν. Οι υπεύθυνοι του ποδοσφαιρικού τμήματος δεν κάθονται με σταυρωμένα τα χέρια. Προγραμματίζουν με άκρα μυστικότητα τις επόμενες κινήσεις για το μέλλον της ομάδας. Βρύζας-Σάντος και Κονσεισάο συζητάνε καθημερινά για το παρόν και το μέλλον της ομάδας.

Στον ΠΑΟΚ θέλουν να είναι όλα έτοιμα πριν ολοκληρωθεί η φετινή χρονιά. Έτσι ώστε όταν όλοι θα φύγουν για τις Καλοκαιρινές διακοπές τους, στην Τούμπα θα ανοίξουν τον φάκελο για τη νέα χρονιά. Που θα περιλαμβάνει μεταγραφές, ανανεώσεις, απομακρύνσεις…

Ο αντιπρόεδρος του ΠΑΟΚ και υπεύθυνος του ποδοσφαιρικού τμήματος, Ζήσης Βρύζας, θέλει να ρυθμιστούν βασικές λεπτομέρειες και να αποφευχθούν ορισμένα λάθη που έγιναν το περασμένο καλοκαίρι. Για τα οποία, βεβαίως, δεν ευθύνονταν οι επιτελείς του ΠΑΟΚ. Όπως οι περιπτώσεις τον Βιτόλο και Βιερίνια που καθυστέρησαν χαρακτηριστικά για να ολοκληρωθούν οι συμφωνίες.

Κοινή πεποίθηση των Βρύζα, Σάντος και Κονσεϊσάο είναι πως ο ΠΑΟΚ με την προσθήκη τριών – τεσσάρων ποιοτικών παικτών μπορεί να πρωταγωνιστήσει με περισσότερες αξιώσεις στο νέο πρωτάθλημα και φυσικά να κάνει μία αξιόλογη πορεία στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις. Κινήσεις έχουν γίνει, ωστόσο προς το παρόν δε δημοσιοποιούνται.

Σε εκκρεμότητα είναι και το θέμα της παραμονής του Φερνάντο Σάντος. Η διοίκηση του Δικεφάλου έχει συζητήσει με τον Πορτογάλο τεχνικό και του έχει προτείνει διετές συμβόλαιο συνεργασίας. Ο τεχνικός του Δικεφάλου όμως καθυστερεί να δώσει την απάντησή του λέγοντας χαρακτηριστικά: «Πολλά θα εξαρτηθούν από το μπάτζετ της νέα χρονιάς». Ο Σάντος λοιπόν περιμένει να μάθει πόσα χρήματα θα διατεθούν από την διοίκηση τη νέα χρονιά.

www.gazzetta.gr

Κόλαση στην Καβάλα!


Δύο ώρες πριν τη σέντρα, του επαναληπτικού ημιτελικού στο Ανθή Καραγιάννη, άγνωστοι επιτέθηκαν στον πρόεδρο του Αρη, Θανάση Αθανασιάδη που προσπαθούσε να προσεγγίσει στο γήπεδο της Καβάλας. Προκάλεσαν σοβαρές ζημιές στο αυτοκίνητό του και ευτυχώς, δεν τραυματίστηκε σοβαρά ο ίδιος και γλίτωσε με αμιχές.

Οταν παράγοντες του Αρη έφτασαν έξω από το γήπεδο, τους επιτέθηκαν με πέτρες, μέσα από τις κερκίδες του "Aνθή Καραγιάννη". Να σημειωθεί ότι η συμπεριφορά της αστυνομίας ήταν για μια ακόμη φορά... ελεγχόμενη και ευνόησε την ένταση των δύο πλευρώ. Περισσότερο από χίλιοι, ίσως και δύο χιλιάδες αναμένεται να είναι οι αρειανοί στις κεκρίδες, είτε από τη Θεσσαλονίκη, είτε από την Καβάλα, είτε και από τις γύρω περιοχές.

Σε άλλο σημείο, κοντά στο γήπεδο, άγνωστοι προκάλεσαν σοβαρές ζημιές σε αυτοκίνητα που έφεραν πινακίδες Θεσσαλονίκης και πάλι η αστυνομία ήταν απούσα...

Μια ώρα πριν το παιχνίδι, ενώ οι οπαδοί του Αρη προσπάθησαν να εισέλθουν στο γήπεδο, η αστυνομία έκανε αλόγιστη χρήση χημικών, η κατάσταση ξέφυγε και απειλήθηκε γενική σύρραξη.

Τελικά ευτυχώς τα πνεύματα ηρέμησαν και οι φίλοι του Αρη κατάφεραν να μπουν στο γήπεδο. Είναι χαρακτηριστικό πως οι οπαδοί του Αρη δέχθηκαν δεκάδες δακρυγόνα κατά την είσοδο τους στο γήπεδο και η κατάσταση ξέφυγε όταν εμφανίστηκε η αποστολή των κιτρίνων. Οι ποδοσφαιριστές δέχθηκαν αρκετά αντικείμενα, με αποτέλεσμα να τρέξουν γρήγορα στα αποδυτήρια για να προστατευθούν.

Σε άλλο επεισόδιο, με διακριτικά του ΠΑΟΚ, όπως καταγγέλουν οι οπαδοί του Αρη, δέχθηκαν επίθεση από κρανοφόρους. Επίσης, καταγγέλεται ότι εντός του γηπέδου τοποθετήθηκε χωρίς εισιτήρια μερίδα κρανοφόρων και κουκουλοφόρων , που πριν την έναρξη του αγώνα έσπασαν δεκάδες καθίσματα, προκάλεσαν πληθώρα υλικών ζημιών και εισέβαλαν μέσα στο γήπεδο με σκοπό να επιτεθούν στους οπαδούς του Αρη.

www.novasports.gr

«Μπαμ» ΑΕΚ με Ζεοβάνι


Η ΑΕΚ είναι έτοιμη για μια μεγάλη μεταγραφή. Ο νέος πρόεδρος της ομάδας, Σταύρος Αδαμίδης έχει ήδη κάνει κινήσεις να πάρει στην Ένωση τον Βραζιλιάνο μέσο Ζεοβάνι.

Ο 36χρονος δικηγόρος, όπως αποκαλύπτει η «SportDay» θέλει να ενισχύσει σημαντικά τον «δικέφαλο» ενόψει της νέας αγωνιστικής περιόδου. Για αυτό το λόγο έχει βάλει τον πήχη πολύ ψηλά κοιτώντας από τώρα ονόματα παικτών γνωστά στην ευρωπαϊκή σκηνή. Ενα από αυτά είναι και του Ζεοβάνι. Αν υποβιβαστεί η Χαλ στην Τσάμπιονσιπ τότε τα πράγματα για την ΑΕΚ θα είναι πολύ πιο εύκολο ώστε να τον ντύσει στα «κιτρινόμαυρα».

Ο 30χρονος Βραζιλιάνος έχει συμβόλαιο με την αγγλική ομάδα μέχρι το καλοκαίρι του 2011 αλλά αν η Χαλ υποβιβαστεί τότε θα μειώσει το μπάτζετ της και θα τον αποδεσμεύσει. Ο ποιοτικός μέσος αμείβεται στις «τίγρεις» με 900.00 ευρώ ετησίως δεν θα έλεγε όχι να συνεχίσει την καριέρα του στην Ελλάδα. Πάντως ο μάνατζερ του Ζιλμάρ Βελόζ δεν θέλησε να πει και πάρα πολλά στη «SportDay» και απλά ανέφερε: «Δεν θέλω να πω κάτι αυτή τη στιγμή. Θα το δούμε το θέμα και θα δούμε τι θα κάνει και η Χαλ».


www.gazzetta.gr

Τετάρτη 24 Μαρτίου 2010

Σάλπι-σε η ώρα της επιστροφής


Για συμφωνία Σαλπιγγίδη – ΠΑΟΚ κάνει λόγο η εφημερίδα «Sportday». Μια είδηση που κυκλοφορεί εδώ και μήνες ως φήμη αλλά σήμερα γράφεται με λεπτομέρειες. Με ενδιαφέρον αναμένεται η τοποθέτηση της πλευράς του παίκτη.

Όπως αναφέρει η εφημερίδα ο επιθετικός του Παναθηναϊκού, του οποίου το συμβόλαιο λήγει το καλοκαίρι έχει πάρει την απόφαση να επιστρέψει στην Θεσσαλονίκη και τον «δικέφαλο». Ο Σάλπι θέλει να πάρει τον τίτλο με το τριφύλλι για τον κόσμο της ομάδας αλλά και τον Νικόλα Πατέρα. Έπειτα από αυτό θα ανακοινώσει την απόφασή του.

ΠΑΟΚ και Σαλπιγγίδης έχουν συμφωνήσει για τριετές συμβόλαιο αλλά ακόμα δεν έχει βγει προς τα έξω το οικονομικό κομμάτι. Πάντως, θεωρείται σχεδόν βέβαιο ότι ο «δικέφαλος» δίνει λιγότερα χρήματα από εκείνα που του έχουν προτείνει οι πράσινοι.

Ο Σάλπι που έχει ακούσει τα εξ΄ αμάξης στην Τούμπα θα ανακοινώσει την επιστροφή του μετά το πέρας των πλέι οφ αφού από τον ΠΑΟΚ φοβούνται αντιδράσεις από τους οπαδούς της ομάδας. Αυτή είναι η απόφαση του Θοδωρή Ζαγοράκη και του Ζήση Βρύζα καθώς επιθυμούν η ομάδα να είναι ήρεμη στα πλέι οφ και να διεκδικήσει την έξοδο στο Τσάμπιονς Λιγκ.

Πρώτος στόχος ο Τζαβέλλας

Ο Παναθηναϊκός έχει ήδη ξεκινήσει το... κυνήγι για μεταγραφική ενίσχυση με τον Αντωνίου να ταξιδεύει για την Ιταλία. Πάντως, πρώτος στόχος από την εγχώρια αγορά είναι ο Γιώργος Τζαβέλλας. Για τον αριστερό μπακ του Πανιωνίου ήδη έχουν γίνει οι πρώτες επαφές με την ρήτρα αποδέσμευσης του από τον Πανιώνιο να είναι από 1,2 έως 1,5 εκατομμύρια ευρώ.

Μικρά - μικρά από τον Τύπο

Επιβεβαιώνουν οι Ιταλοί για Κρόλντρουπ και Καλάτζε.

Με εννιά πράσινους θα διεξαχθεί το All Star Game.


www.gazzetta.gr

Ένα ευχάριστο, ο Φιλομένο


Η προσθήκη του Λούσιο Φιλομένο στο προπονητικό πρόγραμμα μετά από αρκετό καιρό, ήταν ίσως το πιο ευχάριστο στοιχείο από όσα συνέβησαν τις τελευταίες μέρες για τον ΠΑΟΚ. Ο Φιλομένο έχει διανύσει μια μεγάλη περίοδο λόγω τραυματισμών, χωρίς να έχει δώσει το παρών στις επίσημες αναμετρήσεις του ΠΑΟΚ και τώρα πλέον, δείχνει να ξεπερνά τα σημαντικά προβλήματα, να βρίσκει τα πατήματά του και ίσως στις επόμενες μέρες, να ακολουθήσει πλήρες πρόγραμμα.

Προς το παρών δεν επιβαρύνεται με σκληρές προπονήσεις και μπαίνει σταδιακά σε κανονικούς ρυθμούς. Κατά τα άλλα, ο Σάντος δεν υπολογίζει στον Γκαρσία που θα λείψει από την αναμέτρηση με τη Λάρισα λόγω τιμωρίας, στη μία από τις αγωνιστικές που θα χρειαστεί να απουσιάσει λόγω καρτών.

Επανέρχονται στα πλάνα του οι Σνάυτσνερ και Βιερίνια, που έλειψαν από την αναμέτρηση με την ΑΕΚ και ειδικότερα η απουσία του δεύτερου, ήταν εμφανής.


Αποστολίδης: "Ο Ολυμπιακός τώρα θα σκυλιάσει για να βγει 2ος"
Ο Κούλης Αποστολίδης (μιλώντας στον Libero FM) συζήτησε σήμερα σχετικά με την τροπή που πήρε η διεκδίκηση του τίτλου από τον ΠΑΟΚ. Ο παλαίμαχος ποδοσφαιριστής του δικεφάλου, έλεγε χαρακτηριστικά: «Είμαστε στενοχωρημένοι και απογοητευμένοι όλοι μας, είναι φυσιολογικό αυτό νομίζω. Η εξέλιξη της σεζόν (γιατί η ομάδα δεν ξεκίνησε με στόχο το πρωτάθλημα) μας έδωσε ελπίδες και μας έκανε να ονειρευτούμε την κατάκτηση του πρωταθλήματος. Έτσι τώρα που χάθηκαν οι ελπίδες απογοητευτήκαμε λίγο, είναι ανθρώπινο νομίζω, πρέπει να πούμε όμως ότι η ομάδα κάνει πολύ καλή πορεία και ότι και να γίνει στην συνέχεια θα είναι μια πετυχημένη χρονιά οπότε ας αφήσουμε στην άκρη τώρα την όποια απογοήτευση. Η ομάδα να συνεχίσει τον δρόμο της και να ολοκληρώσει αυτή την πετυχημένη χρονιά».

Συνεχίζοντας, είπε επίσης: «Το πρωτάθλημα έχει χαθεί πλέον ενώ και η κατάκτηση της 2ης θέσης που οδηγεί στο Champions League δεν είναι καθόλου εύκολη υπόθεση για τον ΠΑΟΚ. Ο Ολυμπιακός τώρα θα σκυλιάσει για να βγει 2ος, η ΑΕΚ δείχνει πολύ ανεβασμένη και ο Αρης δεν είναι αμελητέα ποσότητα. Είναι λοιπόν δύσκολο να κερδίσεις την θέση για το Champions League αλλά φυσικά η ομάδα πρέπει να το κυνηγήσει, έστω κι αν ξεκίνησε την χρονιά με άλλους στόχους»

Σχολιάζοντας την πορεία του ΠΑΟΚ στον 2ο γύρο, τόνισε: «Η ομάδα φέτος έκανε πορεία πρωταθλητισμού στον 2ο γύρο, κάτι που ήθελε πάρα πολύ και ο κόσμος της ομάδας, επίσης στον 2ο γύρο πήρε τα ντέρμπι με Ολυμπιακό και Παναθηναϊκό, κάτι που επίσης ήθελε πολύ ο κόσμος της ομάδας. Αυτά ήταν σίγουρα θετικά στοιχεία, θέλαμε τέτοια πορεία και τέτοιες νίκες. Ο ΠΑΟΚ λοιπόν δεν πρέπει να απογοητευτεί τώρα και οι υπεύθυνοι της ομάδας πρέπει να διαχειριστούν σωστά την κατάσταση για να κάνει η ομάδα την ίδια καλή πορεία στα play-off και στην συνέχεια να ετοιμάσει σωστά το έδαφος για να κάνει κάτι καλύτερο στην επόμενη σεζόν».

Ερωτηθείς για τις δύο σερί ήττες της ομάδας, απάντησε: «Θα ξεκινήσω με μια πιο γενική θεώρηση αυτών των ηττών, λέγοντας ότι η ομάδα δεν έχει ακόμη την υποδομή, την νοοτροπία αλλά και το βάθος στο ρόστερ ώστε να έχει την κατάλληλη ψυχολογία και να αντέξει την πίεση του πρωταθλητισμού. Σίγουρα η ομάδα έχει αξία και έχει στο ρόστερ καλούς αλλά και πολύ καλούς παίκτες αλλά οι απαιτήσεις για το πρωτάθλημα, οι βιολογικές και οι ψυχολογικές είναι περισσότερες. Πιστεύω ότι η ομάδα έχει ανάγκη ενίσχυσης για να κάνει το κάτι παραπάνω. Φυσικά οι 2 αγώνες χάθηκαν για διαφορετικούς λόγους, για τον Αρη τα έχουμε πει πολλές φορές και ας μην τα επαναλάβουμε ενώ με την ΑΕΚ ήταν και άτυχος ο ΠΑΟΚ, απλά έκανα τώρα κάποιες πιο γενικές παρατηρήσεις».

Κλείνοντας, ο κ. Αποστολίδης αναφέρθηκε και στα παράπονα που έχει ο ΠΑΟΚ από την αντιμετώπιση που έχει σε διαιτητικό επίπεδο και ανέφερε: «Είμαι 40-45 χρόνια στο ποδόσφαιρο και μην νομίζετε ότι παλαιότερα ήταν ιδανικά τα πράγματα και τότε οι ομάδες των Αθηνών ήθελαν να υπερισχύουν με κάθε τρόπο και υπήρχαν χειρότερες διαιτησίες από σήμερα. Τόσα χρόνια λοιπόν βιώνουμε στον ΠΑΟΚ τέτοιες καταστάσεις και σε κάνει να αναρωτιέσαι πότε θα αλλάξει αυτή η κατάσταση και λογικά απογοητεύεσαι κάπως. Αυτό όμως δεν είναι λόγος για να πετάξεις λευκή πετσέτα, πρέπει να συνεχίσεις την μάχη κάθε εβδομάδα και να καθορίσεις τους στόχους σου παίρνοντας υπ΄ όψη και αυτή την παράμετρο, για να μπορέσεις τελικά να κερδίσεις αυτό που φαντάζει απαγορευμένο. Πρέπει να συνεχίσεις να βελτιώνεσαι και να προσπαθείς συνεχώς, επίσης ως ομάδα να φροντίσεις να δυναμώσεις οικονομικά και να αποκτήσεις μια πιο δυνατή φωνή στα κέντρα αποφάσεων. Οι παίκτες πάντως πρέπει να μείνουν μόνο στο αγωνιστικό, να παίζουν μπάλα και να προσπαθούν πάντα για το καλύτερο χωρίς να έχουν ως δικαιολογία όσα δεν τους αφορούν».



www.novasports.gr



Εκτός για 3 βδομάδες ο Μέλμπεργκ!


Αρκετά πιθανό είναι το ενδεχόμενο να μην αγωνιστεί σε κανένα από τα τρία τελευταία παιχνίδια του πρωταθλήματος ο Όλαφ Μέλμπεργκ καθώς θα μείνει εκτός για τρεις εβδομάδες!

Ο ΚΟΡΙΟΣ Αυτό που συμβαίνει στον Ολυμπιακό με τους τραυματισμούς, δεν έχει προηγούμενο! Ο Μέλμπεργκ αγωνίστηκε με ενοχλήσεις στο ντέρμπι και άντεξε μόλις ένα ημίχρονο. Ποιός τα αποφασίζει αυτά;

Ο Σουηδός αμυντικός τραυματίστηκε στο ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό και όπως έδειξαν οι εξετάσεις, έχει υποστεί θλάση στο δεξιό γαστροκνήμιο. Σύμφωνα με ανακοίνωση του Ολυμπιακού, ο Μέλμπεργκ θα απουσιάσει για τρεις εβδομάδες και θα χάσει σίγουρα τα δύο παιχνίδια με Ξάνθη και Πανθρακικό, ενώ είναι αμφίβολος για το φινάλε με τον Άρη. Στην χειρότερη περίπτωση, λοιπόν, ο Μέλμπεργκ θα αγωνιστεί ξανά στα πλέι-οφ, εκτός και αν ο Ολυμπιακός καταφέρει να κάνει την ανατροπή και πάρει τον τίτλο οπότε θα αγωνιστεί ξανά στην επόμενη σεζόν!

Στο μεταξύ, ο Ολυμπιακός μπορεί να είχε σήμερα ρεπό ωστόσο στις εγκαταστάσεις του Ρέντη βρέθηκαν οι τραυματίες Ντουντού, Λεονάρντο και Ζαϊρί, που ακολουθούν πρόγραμμα αποκατάστασης, καθώς και ο Ντιόγκο, που έκανε ατομική προπόνηση. Η προετοιμασία των Πειραιωτών για το ματς της προσεχούς Κυριακής με την Ξάνθη θα αρχίσει αύριο, με προπόνηση που είναι προγραμματισμένη για τις 11 το πρωί.

Πότε θα λείψουν οι Μαρέσκα, Α. Παπαδόπουλος

Οι ποδοσφαιριστές του Ολυμπιακού, Έντσο Μαρέσκα και Αβραάμ Παπαδόπουλος θα εκτίσουν την ποινή των δύο αγωνιστικών, που τους επιβλήθηκε με την συμπλήρωση επτά κίτρινων καρτών, στους αγώνες με Ξάνθη, Πανθρακικό ο πρώτος και Πανθρακικό, Άρη ο δεύτερος.


www.gazzetta.gr

Μεγάλη η νίκη στην Τούμπα


Η νίκη στην Τούμπα, ο αγώνας που ακολουθεί με τον Πανιώνιο αλλά και οι «μάχες» των πλέι οφ είναι τα θέματα για τα οποία γράφει στο μπλογκ του στο gazzetta.gr ο άσος της ΑΕΚ, Λεονάρντo.

Γειά σας,

η ΑΕΚ έκανε μια μεγάλη νίκη απέναντι σε έναν ιδιαίτερα δυνατό αντίπαλο και έδειξε ότι βρίσκεται στο σωστό δρόμο εν όψει των πλέι οφ. Μπήκαμε καλά, προσπαθήσαμε πολύ και κερδίσαμε. Κάναμε νωρίς το 0-1 με τον Μπλάνκο και στη συνέχεια έγινε ένα ανοιχτό παιχνίδι. Και εμείς είχαμε ευκαιρίες για το 0-2 και ο ΠΑΟΚ για την ισοφάριση. Αν ήμασταν λίγο πιο τυχεροί και λίγο πιο ψύχραιμοι στην τελική προσπάθεια πιστεύω ότι μπορούσαμε να δώσουμε θριαμβευτικό τόνο στην επικράτησή μας.

Τέλος καλό όμως, όλα καλά. Η ΑΕΚ κέρδισε ένα πολύ σημαντικό εκτός έδρας ντέρμπι και εκτός από το καθαρά βαθμολογικό όφελος, υπάρχει και τεράστιο ψυχολογικό. Όταν κερδίζεις τέτοια ντέρμπι και μάλιστα μακριά από το σπίτι σου, αποκτάς μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση. Εμείς, όπως έχω γράψει κατ’ επανάληψη εδώ στο μπλογκ μου, στόχο έχουμε να παρουσιαστούμε στην καλύτερη δυνατή κατάσταση στα πλέι οφ για να πάρουμε το εισιτήριο που οδηγεί στο Τσάμπιονς Λιγκ.

Έχουν απομείνει τρία ακόμα παιχνίδια μέχρι τη λήξη του πρωταθλήματος και θέλουμε να κάνουμε ισάριθμες νίκες για να έχουμε όσο το δυνατό καλύτερη βαθμολογική εκκίνηση στα πλέι οφ. Την Κυριακή φιλοξενούμε τον Πανιώνιο, μια ομάδα που δεν έχει τίποτα να χάσει και θα έρθει να παίξει το ποδόσφαιρό της χωρίς πίεση. Μας κέρδισαν στον πρώτο γύρο και παρά το γεγονός ότι δεν είχαν καλή πορεία φέτος, διαθέτουν πολύ καλούς ποδοσφαιριστές και μια δυνατή ομάδα που μπορεί να κάνει ζημιά σε κάθε αντίπαλο. Περιμένουμε τον κόσμο της ΑΕΚ να έρθει στο ΟΑΚΑ να μας βοηθήσει να επικρατήσουμε σε ένα ακόμα εντός έδρας παιχνίδι μας φέτος.

Τα πλέι οφ πλησιάζουν. Παίζουμε καλά και δείχνουμε ότι θα είμαστε αυτοί που πρέπει στα έξι ματς με ΠΑΟΚ, Ολυμπιακό και Άρη. Δύσκολα θα χάσει τον τίτλο ο Παναθηναϊκός, οπότε οι αντίπαλοί μας θα είναι οι δύο της Θεσσαλονίκης και ο Ολυμπιακός. Τους έχουμε κερδίσει όλους στο δεύτερο γύρο και δεν βλέπω το λόγο να μην το ξανακάνουμε και στα πλέι οφ. Πρέπει να τους σεβαστούμε και τους τρεις αλλά σε καμία περίπτωση δεν έχουμε κάτι να φοβηθούμε ή να ζηλέψουμε. Είμαστε η ΑΕΚ και θα τα δώσουμε όλα για την έξοδό μας στο Τσάμπιονς Λιγκ.

Θα έχουμε πολλά να πούμε στα επόμενα ποστ για τα πλέι οφ. Αυτό που μπορώ σε πρώτη φάση να πω με βεβαιότητα είναι ότι σημαντικό ρόλο στην έκβαση των αγώνων αυτών θα παίξει η έδρα. Όποιος κερδίσει και τα τρία ματς στην έδρα του θα έχει κάνει ένα σημαντικό βήμα για τη δεύτερη θέση.

Τέλος, να σημειώσω ότι δεν έχω ξεχάσει το δώρο που έχω υποσχεθεί στους φίλους της ΑΕΚ. Βρίσκομαι σε επαφή με τα παιδιά του gazzetta για να προχωρήσει. Τις επόμενες ημέρες θα ενημερωθείτε από την ιστοσελίδα περί τίνος πρόκειται και τι πρέπει να κάνετε…

Τα λέμε ξανά την επόμενη εβδομάδα,
Λέο.


www.gazzetta.gr

Δευτέρα 22 Μαρτίου 2010

Μπορούν στα δύσκολα



Η νίκη επί του Παναθηναϊκού θα μπορούσε να είχε το χαρακτήρα τίτλου, αν οι "ερυθρόλευκοι" δεν είχαν αυτοκτονήσει στις αναμετρήσεις με τον Ηρακλή και τον ΠΑΣ Γιάννινα, ωστόσο ακόμα και έτσι αυτή η επιτυχία των παικτών του Ολυμπιακού είναι σημαντική εν όψει πλέι οφ. Μετά από τη δεύτερη φετινή νίκη επί του "αιωνίου" αντιπάλου η ψυχολογία εκτοξεύτηκε στα ύψη, ενώ οι παίκτες έδωσαν για ακόμα μία φορά την απάντηση τους σε όσους τους απαξίωσαν τις προηγούμενες εβδομάδες.

Επίσης σημαντικό παιχνίδι ήταν και για τον Μπόζινταρ Μπάντοβιτς, ο οποίος στις αρχές τις εβδομάδας βρισκόταν στην πόρτα της εξόδου, σύμφωνα με όσα γράφτηκαν, ενώ πλέον νοιώθει καλύτερα στη θέση του. Ο Ολυμπιακός με τις εμφανίσεις του σε Γαλλία και ΟΑΚΑ έδειξε ότι διαθέτει το χαρακτήρα, ακόμα και με μισή ομάδα, δίνοντας υποσχέσεις για τα πλέι οφ, εκεί όπου θα κρίνει και σε ποια ευρωπαϊκή διοργάνωση θα αγωνίζεται την επόμενη σεζόν.

Οι παίκτες του Ολυμπιακού εκτός από τον Παναθηναϊκό, νίκησαν και τον κόσμο της ομάδας τους, κάνοντας χιλιάδες φιλάθλους να τρέξουν στου Ρέντη για να τους αποθεώσουν.

Το κλίμα έχει αντιστραφεί στο στρατόπεδο του Ολυμπιακού και αν για την υπόθεση τίτλος τα πάντα μάλλον έχουν κριθεί, για την έξοδο στο Τσάμπιονς τα πάντα ξεκινούν σε λίγο. Ετσι, η νίκη αυτοπεποίθησης, όπως κάλλιστα μπορεί να χαρακτηριστεί, ήρθε στο κατάλληλο σημείο και θα πρέπει να έχει συνέχεια μέχρι το τέλος, για να μπει στην κούρσα των πλέι οφ από θέση ισχύος.

Η επιστροφή των Ντουντού, Ζαϊρί, Ντιόγο θα λύσει και τα χέρια του Μπάντοβιτς, ο οποίος στο ντέρμπι τόλμησε και έριξε στη μάχη τόσο τον Γιάννη Παπαδόπουλο, όσο και τον Οσκαρ που δεν είχαν μεγάλο χρόνο συμμετοχής τον τελευταίο καιρό.

Τους πείσμωσαν
Οι παίκτες του Ολυμπιακοί πήγαν αποφασισμένοι στο ΟΑΚΑ για να αποδείξουν ότι είναι καλύτεροι από τους "πράσινους", ωστόσο τα όσα συνέβησαν κατά την άφιξη της αποστολής στο "Σπύρος Λούης" πείσμωσαν τους "ερυθρόλευκους". Οι παλιοί έδειξαν από εκείνη την στιγμή ότι τίποτα δεν μπορεί να τους χαλάσει τη μέρα. Ο Ντάρκο Κοβάσεβιτς που βγήκε από τους πρώτους από το πούλμαν δεν έδειξε να δίνει σημασία στις κροτίδες και κατευθύνθηκε προς το μπουθ, όπου παρακολούθησε τον αγώνα, ενώ Νικοπολίδης, Πάντος και Ζεβλάκοφ δεν επηρεάστηκαν από τα αντικείμενα που έπεφταν προς το μέρος τους και κατέβαιναν ήρεμοι τα σκαλιά.

Οι αντίδραση των οπαδών του Παναθηναϊκού όχι μόνο δεν φόβισε τους "ερυθρόλευκους", αλλά τους πείσμωσε κιόλας, κάτι που φάνηκε με τη νίκη που κατέκτησαν στο ΟΑΚΑ.

www.novasports.gr

Ο Γκαρσία κατηγορεί -πάλι- τη διαιτησία


Στη διαιτησία στάθηκε για μια ακόμη φορά ο Πάμπλο Γκαρσία και σε μια απόστροφο των δηλώσεών του, είπε χαρακτηριστικά, ότι ο διαιτητής του αγώνα με τον Αρη σε ανάγκαζε να αναρωτιέσαι πόσα πήρε για να σφυρίξει με αυτό τον τρόπο. Οι δηλώσεις του προκάλεσαν εντύπωση και δεν αποκλείεται να συζητηθούν εκ νέου.

Μεταξύ άλλων είπε: «Όσο καιρό βρίσκομαι στον ΠΑΟΚ έχω καταλάβει ότι δύσκολα θα πάρουμε κάποιο τίτλο. Φέτος στείλανε τον Σπάθα, πέρσι στείλανε τον Κάκο να μας «σκοτώσει» και του χρόνου θα στείλουν κάποιον άλλο».

Για να πάει στον αγώνα με τον ’ρη: «Στην ήττα από τον ’ρη δεν παίξαμε καλά, αλλά η πρόθεση ήταν ότι έπρεπε να χάσουμε. Όσο καιρό βρίσκομαι στον ΠΑΟΚ έχω καταλάβει ότι δύσκολα θα πάρουμε κάποιο τίτλο. Φέτος στείλανε τον Σπάθα, πέρσι στείλανε τον Κάκο να μας «σκοτώσει» και του χρόνου θα στείλουν κάποιον άλλο. Παίξαμε άσχημα, αλλά ο διαιτητής μας καταδίκασε. Ειδικά εγώ είχα τρία παιχνίδια που δεν έπαιζα καλά» δήλωσε αρχικά ο Ουρουγουανός μέσος και συνέχισε: «Σε αυτό το ματς με την ΑΕΚ παίξαμε καλά. Οι αντίπαλοι ουσιαστικά δεν έφτασαν στην εστία μας. Η τύχη δεν μας άφησε να σκοράρουμε. Ήταν το καλύτερό μας παιχνίδι στην έδρα μας. Το γκολ που πέτυχε η ΑΕΚ ήταν λάθος μας. Πονάει περισσότερο η ήττα γιατί έχασε ο Παναθηναϊκός».

Ακόμη, για την ήττα από την ΑΕΚ και το αποτέλεσμα στο ντέρμπι ΠΑΟ- Ολυμπιακός, υπογράμμισε: «Υπήρχε άγχος γιατί ο πρωτοπόρος έχασε. Ήταν μια πολύ ωραία ευκαιρία για μας. Όπως και να έχει, πρέπει να συνεχίσουμε να δουλεύουμε μέχρι το τέλος. Δεν μπορούμε να σταματήσουμε να παίζουμε. Έχουμε ακόμη δρόμο μπροστά μας. Τίποτα δεν τελειώνει, αν δεν τελειώσει. Κανείς δεν ξέρει τι θα γίνει. Ζήσαμε μία πολύ σκληρή ήττα, αλλά πρέπει να ξανασηκωθούμε. Δεν είχαμε το τελείωμα των φάσεων. Παίξαμε καλά, αλλά αυτό δεν φτάνει».

Τέλος, διευκρίνισε: «Πάντοτε έχουμε όρεξη. Υπάρχουν περιπτώσεις που δεν μας βγαίνουν τα πράγματα. Την όρεξη την έχουμε όλοι. Πρέπει να συγκεντρωθούμε στα τελευταία τρία παιχνίδια. Αυτό που κατάλαβα από το προηγούμενο ματς, είναι ότι με τον ΠΑΟΚ είναι πολύ δύσκολο να κερδίσεις πρωτάθλημα. Ήρθα εδώ για να παλέψω και θα συνεχίσω να παλεύω μέχρι να επιστρέψω στην πατρίδα μου, την Ουρουγουάη».

Ο Γκαρσία δεν παρέλειψε να εκφραστεί για τον Λίνο και μάλιστα δήλωσε ότι θα πρέπει να μείνει στην ομάδα.

www.novasports.gr

Κυριακή 21 Μαρτίου 2010

Πέρασε πάλι από την Τούμπα η ΑΕΚ


Ένα γκολ του Ίσμαελ Μπλάνκο στο 16' ήταν αρκετό για να χαρίσει στην ΑΕΚ την εκτός έδρας νίκη επί του ΠΑΟΚ και να συνεχίσει την παράδοση που "χτίζει" τα τελευταία χρόνια. Η "Ένωση" συμπλήρωσε 50 νίκες εις βάρος του αντιπάλου της στην ιστορία της Α' Εθνικής και έκανε νέο ρεκόρ στις μεταξύ τους κόντρες με πέντε σερί "τρίποντα"!

Γήπεδο: Τούμπας
Διαιτητής: Τ. Κάκος (Κέρκυρας)

H εξέλιξη του αγώνα:
1': Ξεκίνησε το ματς με τους "κιτρινόμαυρους" στη σέντρα
4': Σουτ του Γκαρσία αρκετά μέτρα έξω από την περιοχή, η μπάλα έφυγε πάνω από την εστία του Σάχα
8': ΑΛΛΑΓΗ Ο Καράμπελας στη θέση του Γεωργέα που αποχώρησε με πρόβλημα τραυματισμού
10': Πιο δυνατά έχει ξεκινήσει ο ΠΑΟΚ που έχει την υπεροχή και την πρωτοβουλία των κινήσεων
12': Ο Μουσλίμοβιτς πάνω στα νεύρα του κλώτσησε μία διαφημιστική πινακίδα την οποία και έσπασε! Το ευτύχημα για τον Βόσνιο είναι ότι δεν τραυματίστηκε...
13': Κόρνερ του Σορλέν, κεφαλιά του Μαλεζά στο πρώτο δοκάρι, η μπάλα έφυγε άουτ...
16': ΓΚΟΟΟΛ (0-1): Ο Καφές σήκωσε τη μπάλα προς την περιοχή του ΠΑΟΚ, ο Χαλκιάς πήγε να τη διώξει με το πόδι αλλά σούταρε... αέρα και ο Μπλάνκο που καιροφυλακτούσε με προβολή, πρόλαβε τον Κοντρέρας και έσπρωξε τη μπάλα στα δίχτυα ανοίγοντας το σκορ υπέρ της "Ένωσης"!
20': ΚΙΤΡΙΝΗ ΚΑΡΤΑ Κίτρινη κάρτα στον Γιάχιτς γιατί έκανε επικίνδυνη προβολή στον Βιτόλο
23': Σέντρα του Λίνο από τα αριστερά, ο Μουσλίμοβιτς που είχε προσωπικό φρουρό τον Μαϊστόροβιτς προσπάθησε με τακουνάκι να νικήσει τον Σάχα, αλλά ο Αργεντινός τερματοφύλακας μπλόκαρε τη μπάλα
24': Σέντρα του Σορλέν από τα αριστερά, ο Ίβιτς έπιασε την κεφαλιά στο ύψος της μικρής περιοχής, αλλά έστειλε τη μπάλα άουτ
27': Ατομική ενέργεια του Λεονάρντο από τα αριστερά και σουτ από την πλάγια γραμμή της περιοχής, η μπάλα έφυγε πάνω από την εστία του Χαλκιά
31': Κάθετη πάσα του Γκαρσία για τον Ίβιτς, ο Σέρβος από το ύψος της μεγάλης περιοχής έκανε το σουτ υπό την πίεση του Καράμπελα, αλλά έστειλε τη μπάλα άουτ
36': ΚΙΤΡΙΝΗ ΚΑΡΤΑ Κίτρινη κάρτα στον Μπλάνκο για φάουλ στον Βιτόλο
37': Τα ποσοστά κατοχής της μπάλας: 58%-42%
38': Κάθετη πάσα του Λεονάρντο για τον Μπλάνκο, ο Αργεντινός φορ έκανε το σουτ λίγο μέσα από τη μεγάλη περιοχή και δεξιά, αλλά έστειλε τη μπάλα άουτ
43': ΚΙΤΡΙΝΗ ΚΑΡΤΑ Κίτρινη κάρτα στον Αραμπατζή για φάουλ στον Λεονάρντο
45': Ένα είναι το λεπτό των καθυστερήσεων
45'+1': ΚΙΤΡΙΝΗ ΚΑΡΤΑ Κίτρινη κάρτα στον Κουτσιανικούλη για φάουλ στον Καράμπελα
45'+2': Λήξη του ημιχρόνου

46': ΑΛΛΑΓΗ Ο Γκέντσογλου στη θέση του Γιάχιτς
49': Από το γύρισμα του Βιτόλο, ο Μουσλίμοβιτς πετάχτηκε στο δεύτερο δοκάρι και μπορστά σε κενή εστία, έστειλε τη μπάλα σαν αμυντικός σε αντίθετη πορεία από αυτή προς τα δίχτυα!
50': Πιέζει ψηλά ο ΠΑΟΚ και δεν αφήνει την ΑΕΚ να περάσει ούτε τη γραμμή της σέντρας...
52': Βολίδα του Αραμπατζή με το αριστερό, από τη γωνία της μεγάλης περιοχής, ο Σάχα μπλόκαρε τη μπάλα
54': Φάουλ του Λίνο από τα αριστερά, ο Σάχα μπλόκαρα εύκολα
57': ΚΙΤΡΙΝΗ ΚΑΡΤΑ Κίτρινη κάρτα στον Γκέντσογλου για φάουλ στον Κουτσιανικούλη
58': ΑΛΛΑΓΗ Ο Μαντούκα στη θέση του Λεονάρντο
60': ΑΛΛΑΓΗ Ο Εντίνιο στη θέση του Σορλέν
62': Μακρινό βολέ του Μπλάνκο, η μπάλα στα... περιστέρια
65': Ο ΠΑΟΚ έχει κλείσει στο μισό γήπεδο την ΑΕΚ και ψάχνει το γκολ της ισοφάρισης. Οι "κιτρινόμαυροι" ψάχνουν την κόντρα για να χτυπήσουν ξανά
66': Βαθιά μπαλιά του Σκόκο για τον Μαντούκα, ο οποίος μπήκε στην περιοχή, αλλά την τελευταία στιγμή ο Λίνο πέταξε τη μπάλα κόρνερ, παίρνοντας τη... μπουκιά από το στόμα του συμπατριώτη του
68': Καταπληκτική κάθετη πάσα του Καφέ στον Τζιμπούρ, ο Γαλλοαλγερινός έκανε αμέσως το πλασέ, αλλά ο Χαλκιάς απομάκρυνε με τα πόδια
73': ΚΙΤΡΙΝΗ ΚΑΡΤΑ Κίτρινη κάρτα στον Σάχα
75': Πονηρή εκτέλεση φάουλ του Λίνο, η μπάλα πέρασε πάνω από το οριζόντιο δοκάρι του Σάχα
76': Διαγώνιο σουτ του Ίβιτς, ο Σάχα απομάκρυνε τη μπάλα με τα πόδια
77': Βολίδα του Σκόκο με το αριστερό, η μπάλα πέρασε ελάχιστα έξω από το αριστερό "παραθυράκι" του Χαλκιά
79': ΑΛΛΑΓΗ Ο Παπάζογλου στη θέση του Αραμπατζή
83': ΚΙΤΡΙΝΗ ΚΑΡΤΑ Κίτρινη κάρτα στον Σκόκο
85': Βολίδα του Μπλάνκο μέσα από την περιοχή και δεξιά, ο Χαλκιάς με εντυπωσιακή επέμβαση είπε "όχι" στον Αργεντινό φορ της ΑΕΚ
88': Διαγώνιο σουτ του Μουσλίμοβιτς, η μπάλα έφυγε άουτ
90': Τέσσερα λεπτά ο επιπλέον χρόνος
90'+2': Σουτ του Κουτσιανικούλη έξω από την περιοχή, η μπάλα έφυγε εκτός εστίας
90'+3': Σέντρα του Λίνο, γυριστή κεφαλιά του Εντίνιο, ο Σάχα έπεσε και πλόκαρε τη μπάλα
90'+5': Λήξη του αγώνα

ΠΑΟΚ (Φερνάντο Σάντος): Χαλκιάς, Αραμπατζής (79' Παπάζογλου), Λίνο, Μαλεζάς, Κοντρέρας, Γκαρσία, Βιτόλο, Σορλέν (60' Εντίνιο), Ίβιτς, Κουτσιανικούλης, Μουσλίμοβιτς
ΑΕΚ (Ντούσαν Μπάγεβιτς): Σάχα, Αραούχο, Γεωργέας (8' Καράμπελας), Μαϊστόροβιτς, Μανωλάς, Γιάχιτς (46' Γκέντσογλου), Καφές, Λεονάρντο (58' Μαντούκα), Σκόκο, Τζιμπούρ, Μπλάνκο.

www.novasports.gr